Така се прави страхотно тесто за мекици, което не задържа мазнина (топ рецепта)

0
3354

Това тесто за мекици наистина не задържа гадната и вредна мазнина при пържене

Предлагаме ви рецептата за уникално тесто за мекици, което не задържа мазнина. Пробвайте го и ще видите, че при пърженето му, няма да се напои с вредната мазнина, която буквално капе по ръцете ни. Страхотно е.

тесто за мекици
Феноменално е това тесто за мекици, не задържа мазнина

Трябват ни 650 грама брашно, една чаша прясно мляко, четири грама суха мая, една лъжичка захар, една чаша заквасено кисело мляко, половин лъжичка сода за хляб, три лъжици олио и още за пържене, една лъжичка сол.

Първо трябва да си стоплим малко прясното мляко и в него да сложим сухата мая, заедно с една-две лъжици от брашното и захарта. Оставяме маята да се активира.

След това си пресяваме брашното и сипваме в него солта, заедно със заквасеното кисело мляко, в което сме угасили содата за хляб.



Разбъркваме хубаво всичко това и добавяме към него готовата мая заедно с прясното мляко и захарта.

Замесваме си средно меко тесто като при месенето си помагаме с по една лъжица олио и така, докато тестото поеме общо трите лъжици олио и стане наистина гладко и хубаво.

Оставяме го после за около един час настрани и чак тогава започваме да си пържим мекичките. Можем да го сложим и в хладилника в плик, ако ще ни трябва за другия ден.

Поне 15-ина минутки преди пържене обаче трябва да извадим плика от хладилника, за да може да добие стайна температура.

Тестото не бива да не премесва, а от него се късат малки топчици и се разтеглят на ръка. Правим си дупка в средата на всяка топчица и я пържим в нагорощеното олио.

Мекичките стават невероятно мекички и най-вече не са никак мазни.

Това е уникално тесто, което не задържа в себе си мазнината и затова няма да ни тежи на коремчетата от напоените с олио мекици, които сме срещали.

Препоръчваме ви го горещо и сме ситурни, че само ако го опитате, винаги ще правите тестото по този начин. А и е в пъти по-здравословно от обикновеното.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.