Ето я тайната на най-вкусното сирене по шопски (тънкостите на рецептата)

0
2522

Това сирене по шопски определено ще ви накара да си оближете пръстите

Предлагаме ви рецептата за най-вкусното сирене по шопски. То е нещо супер традиционно и познато, яли сме го хиляди пъти.

сирене по шопски
Ето му я цаката на сирене по шопски

Винаги обаче ни се струва различно, особено ако е поръчано в ресторант. Затова ви споделяме тази майсторска рецепта, която си е оригиналната.

Трябват ни 300 грама сирене, три домата, една червена печена чушка, три яйца, две лъжици ситно нарязан лук, три лъжици настърган кашкавал, масло за намазване, риган, малко пушен червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си намажем с масълцето дъното на гювечетата. След това си обелваме доматите и ги нарязваме на тънки шайби.



Лука си го режем на ситно и го разпределяме първо него на дъното на гювечетата.

Нарязаните на шайби доматки ги подреждаме по ръба и стените на гювечетата. А ако имаме още доматки, си ги режем на ситни кубчета и ги слагаме по дъното на гювечето.

Печената червена чушка също си я режем на тънки ленти и я разпределяме по порциите гювечета.

Сиренето после го режем на малки парчета и с него си покриваме чушките, слагаме и около стените.

Разпределяме си сиренето така, че да си оставим нещо като малък отвор по средата на гювечето, където ще си чукнем яйцето. Поръсваме вкусотията с риган, черен пипер и сол на вкус.

Пъхаме гювечетата да се запекат във фурната за около 20-ина минутки на температура от 200 градуса и без капаци. След това ги изваждаме и чукваме по едно яйце във всяко от тях.

Около яйцето си поръсваме с кашкавала, захлупваме гювечетата и ги пъхаме за още около десетина минутки във фурната. След като ги извадим, ги поръсваме с пушения червен пипер.

После спокойно може да ги сервирате още топли на трапезата, а по желание може да им добавите и по една люта чушка за вкус.

Страхотно става това сирене по шопски, направено в този ред и по този начин. Опитайте го, ще ви очарова.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.