Така се прави съвършен японски ориз (феерия от вкусове)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Този японски ориз става наистина страшно апетитен и уханен

Предлагаме ви рецептата за лесен и удивително вкусен японски ориз. Прави се много елементарно, но затова пък резултатът си заслужава всяка минутка в кухнята. Няма начин да не ви се получи чудесно, просто следвайте указанията.

японски ориз

Уникален, просто фантастичен става този японски ориз
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни 150 грама бял ориз, 450 грама вода, 150 грама грах от консерва, 150 грама сладка царевица от консерва, половин морков, три стръка зелен лук, две лъжици светъл соев сос, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием ориза и да го сварим във водата. Сваряваме си го, а после отново го изплакваме със студена вода и го оставяме хубаво да се отцеди от нея.

После към него добавяме царевицата и граха, които вече внимателно сме отцедили от сока им в консервите.Настъргваме си половин морков и поръсваме после с малки кръгчета от нарязания вече зелен лук.

Всички тези продукти ги заливаме с две лъжици соев сос, който, както казахме вече, е светъл.

Разбъркваме си хубаво ориза с останалите съставки в него и го оставяме да престои за около половин час или малко повече в хладилника.

Японският ориз се сервира студен на трапезата, но ще се уверите колко вкусен става. А и е вного лесен за приготвяне, както сами видяхте. Бързо, апетитно и различно – какво по-хубаво от това?!

Няма да се лъжем и ще кажем, че когато видяхме рецептата, първо леко сбръчихме нос. Решихме, че ще е доста безвкусно и дори гадничко това нещо, но то реши да ни изненада – за щастие приятно.

Вкусовете в ориза се съчетават уникално, за което отново трябва да поздравим японците – знаят какво правят хората и това си е.

Убедени сме, че оризът ще ви хареса много, а и може да го съчетаете с типично нашенско крехко месце.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар