Министър Каракачанов свика извънредна среща в момента заради снощното напрежение

0
250

Министър Каракачанов събра на извънредна среща цялото ръководство на МВР. Причината е напрежението, в което прерасна гражданският протест в Габрово

министър Каракачанов
Хиляди габровци пред сградата на ареста снощи

Малко предистория.

В неделя вечерта в 22 часа в самия център на Габрово в денонощен магазин беше пребит продавач.

Младият мъж се опитал да потуши конфликт. Трима млади мъже от ромски произход притеснявали момчета от български произход. Продавачът накарал момчетата да влязат в магазина. Той разчитал, че магазинът като частно пространство ще възпре ромите от действие. Нищо подобно! Те също влизат в магазина и продължават да се заяждат с младежите.

Продавачът се опитал да потуши проблема. Ромите се вбесяват и се нахвърлят да го бият.



Продавачът е спортист и не се изплашил. Той също започва да раздава юмруци, за да се защити. Но ромите са трима и са доста силни. Особено единият от тях нанася удари като професионален боксьор.

Продавачът е повалян няколко пъти на земята. Нанесени са му доста удари по главата.

На следващия ден собственикът на магазина пусна видеа в социалните мрежи. Те обиколиха всички социални мрежи. Вчера в Габрово са пристигнали екипи на БТВ и на Нова ТВ, за да снимат магазина и пострадалия продавач.

Снощи в Габрово се провежда мащабно шествие протест. Гражданите се събират на площада пред Общината. След това отиват пред Следствието, където са задържани тримата побойници. Двама от тях имат криминално минало.

Протестът на гражданите започва да ескалира. Счупено е стъкло на входната врата на ареста. Мартин Димитров от Нова ТВ засне репортаж.

Директорът на габровската полиция търси помощ от жандармерията и от дирекциите на полицията в съседните градове. В Габрово се събират около 15 буса на жандармерията и много полицейски патрулки.

По този повод министър Каракачанов свиква извънредна среща, която се провежда в момента.

Той каза пред БТВ, че полицията е действала адекватно и си е свършила работата много добре.

Целта на срещата е да бъдат разработени стратегии за действие при други подобни случаи на граждански протести и възникнало напрежение.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.