Имала ли е Земята две луни?

0
297

Професор Ерик Аспхоуг от Университета на Калифорния твърди, че в далечното си минало Земята е имала не една, а цели две луни

Аспхоуг счита, че по-малката по размери луна на Земята просъществува в продължение на едва няколко милиона години, след което е унищожена при чудовищен сблъсък с по-голямата, и до днес радваща човечеството с присъствието си на небето, имайки също така и непосредствена връзка с поддържането на деликатния баланс на планетата, благодарение на който съществува и живота на нея.

земята
Професор Ерик Аспхоуг от Университета на Калифорния твърди, че в далечното си минало Земята е имала не една, а цели две луни

Предполага се, че и двете небесни тела са еднакво отдалечени от Земята и се движат с еднаква скорост по своите орбити, докато в един момент силата на гравитацията на по-голямата луна привлича по-малката и става причина за последвалия катаклизъм и за сливането на двете в един общ космически обект. Според Аспхоуг планините по повърхността на Луната са именно останките от нейната отдавна унищожена по-малка сестра.

Официалната научна позиция обаче е съвсем различна, а именно, че Земята и Луната възникват приблизително 30 – 130 млн. години след образуването на Слънчевата система, станало преди около 4,6 млрд. години.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.