Със сигурност не знаете това за кралица Елизабет Втора (IV част)

0
269

Интересните факти от живота й не са никак малко

 

Елизабет Втора
Интересните факти от живота й не са никак малко

В последната част на тази поредица ще ви запознаем с оставащите любопитни факти от живота на кралица Елизабет Втора.

Имайки предвид, че тя е най-дългогодишният монарх, тези факти не са никак малко. Поради тази причина сме подбрали за вас само най-интересните.

Ето ги и тях:

Елизабет Втора говори свободно френски език
Още в ранна детска възраст кралица Елизабет Втора се научава да говори свободно френски език. Това се дължи на факта, че тя е отгледана предимно от френски и белгийски гувернантки, от които научава езика.



Поради тази причина кралицата говори на френски с посланиците и държавните глави на френскоговорящите страни, както и при посещенията й на франкофонските райони в Канада.
Кралица Елизабет Втора изненадва всички присъстващи, когато на държавен банкет през 2014 година в Париж, изнесе словото си на френски език.

Притежава луксозен апартамент в Ню Йорк
Недвижимият имот, собственост на кралицата се намира в сградата „50 United Nations Plaza“ в Ню Йорк. Тя е закупила този имот през 2015 година. Проектант на апартамента е лорд Норман Фостър, който през 1990 г. бива посветен в рицарство от кралица Елизабет Втора. Нейно Величество притежава тристаен мезонет, който е изключително модерен. От панорамните му прозорци се разкрива прекрасна гледка.

Кралицата позира за 129 официални портрета
По време на управлението си кралица Елизабет Втора позира за много художници. Всички те твърдят, че никак не е лесно да нарисуваш Нейно Величество, тъй като не може да стои дълго, без да се движи. Крис Левин, е първият художник, който през 2012 година създава холографски портрет на кралицата.

Ежегодно кралицата прави списък с подарените й подаръци
Всяка година британското кралско семейство публикува доклад, в който са описани подробно всички подаръци, получени от обществеността или от световни лидери. При все, че британското кралско семейство има правото да използва всички тези подаръци, те не са техни собственици. Предвид, че не ги притежават лично, всички тези подаръци стават част от кралската колекция, която е под опеката на Елизабет Втора.

По време на управлението си, тя получава доста необичайни подаръци, сред които и живи животни. Тя е получила като подаръци костенурки, слон, кенгуру и крокодили. По правило всички екзотични животни, подарени на монарха, влизат в зоопарка на Лондон.

Елизабет Втора е носител на филмова награда
Церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Лондон на 27 юли 2012 г., бе предшествана от видеоклип. В него участват кралицата и актьорът Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд.

В края на видеоклипа, двамата скачат от хеликоптер с парашути над Олимпийския стадион. Разбира се в ролята на кралицата бе превъплътен каскадьор. Това стана и причината, поради която на 5 април 2013 г., кралицата получи наградата на БАФТА за най-добро изпълнение на ролята на момиче на Бонд, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.