Иван Звездев приготвя най-вкусната пилешка кавърма

0
466

Една изключително интересна рецепта

Иван Звездев приготвя най-вкусната пилешка кавърма с дробчета

При това комбинирана. Пилешка кавърма само с пилешко месце – всеки знае колко е вкусна. Или пък дробчета, приготвени с лук или по друг начин. Но така комбинирано, това ястие се получава наистина вкусно.

Иван Звездев съветва първо да сложите пилешките дробчета в купа. И да добавите всички продукти за маринатата. Трябва да разбъркате внимателно.

В тенджера на котлона сложете олио, което трябва да се сгорещи. Сложете кромид лук, нарязан на полумесци. И го запържете за 2 до 3 минути.

Посоленото пилешко месце трябва да нарежете на парченца и да го добавите при лука.



Една червена чушка също режете на парченца и слагате в тенджерката.

Всички продукти се задушават под капак за максимум 15 минути.

Иван Звездев препоръчва след това да добавите пресни и сухи подправки. Това са джоджен, чубрица, червен пипер. Посолявате със соев сос и наливате бяло вино.

Трябва да изчакате течността да се изпари. И след това прехвърляте продуктите от тенджерката в малки гювечета. На видеото долу ще видите как точно го прави българският топ кулинар.

Гювечетата печете във фурна за около 25 минути.

Вашата пилешка кавърма с дробчета е готова и вие я поднасяте гореща.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara“. Защото по традиция Иван Звездев дава още много важни пояснения и полезни съвети. Те са важни за всяко домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.