Дървото на бедните лекува опасни болести и ни вталява! (Уникални рецепти)

0
728

Листата от дървото на бедните лекуват опасни болести

Дървото на бедните е панацея за бедните, сн. Фейсбук

Дървото на бедните е панацея за различни болести. И то, за радост, съществува и се отглежда и у нас.

Растението не е взискателно към условията на отглеждане, вирее на бедни почви, издържа на горещини, което го прави лесно за отглеждане.

В Индия това растение се нарича дървото на бедните. Това е добре познатата ни смокиня, която има плодове почти през цялата година. То е много полезно за здравето ни.

Смокинята е дърво или храст, разпространена в Средния Изток и цялото Северно и Южно Средиземноморие.Успешно вирее и в България. Най-добри условия за това има в Пазарджишко-Пловдивска област и Санданско-Петричкото поле, както и по Южното Черноморие.

Листата от дървото на бедните са истинска благодат. Те свалят кръвната захар, лекуват язва, намаляват теглото ни, правят ни по-слаби и здрави.

Чай или екстракт от листата на смокиня сваля благотворно инсулина и понижава нуждата от поставяне на инжекции.

Чай или приемът на сурови листа понижават и опасните триглецириди, които са причина за образуване на лошия холестерол в кръвта.

Голямо количество от тях води до сърдечно-съдови заболявания, повишава риска от инсулт, инфаркт и нездравословно натрупване на тлъстини в областта на талията.

За предпазване от тези болести се използва следната рецепта. Измиват се хубаво три смокинови листа и се варят в литър вода 15 (петнадесет) минути.

Киснат 2-3 (два-три) часа, отварата се прецежда и се приема вместо вода.

Друга рецепта от листата на смокиня лекува астма, болни бъбреци и пикочната киселина.

Взимат се три супени лъжици изсушени смокинови листа, слагат се в термос и се запарват с половин литър вряла вода.

Оставят се в съда да киснат за 4-5(четири-пет) часа, след което запарката се прецежда. Приема се четири пъти през деня, по половин чаша на на едно пиене.

Силата на листата на смокинята е толкова силна, че се препоръчва отвара от тях или в сурово състояние дори при болестта на Бюргер.

При това заболяване настъпва запушване на кръвоносните съдове.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.