Стойчо Керев разкрива тайните и бъдещето на Вселената (+видео)

0
572

Една интересна и любопитна тема

Стойчо Керев

Отново браво на българския топ журналист и продуцент Стойчо Керев!

Стойчо Керев и неговият гост  ни потапят в света на Космоса и на Вселената. Там са скрити загадки и мистерии, които вълнуват много хора.

В поредицата “Новото познание” гостува  писателят Людмила Филипова.

Двамата със Стойчо Керев разсъждават върху един изключително интересен проблем.Тъмната материя и тъмната енергия са две от най-новите тематики, с които се занимава световната астрофизика.

Людмила Филипова цитира последните данни на НАСА. Ако приемем цялата Вселена за 100%, от нея 26% е тъмна материя. 70% е тъмна енергия. 4% е барионната материя, която се състои от протони и неутрони. От тях сме съставени всички ние, включително и планетите.

Откривателят на тъмната материя е швейцарски астрофизик, който е роден във Варна. Неговата къща там продължава да съществува. Той се казва Франц Цвики.

Според Цвики, тъмната материя се състои от няколко компонента. Остатъци от звезди, от кафяви  и от бели джуджета. Остатъци от свръхнови черни дупки. Другата част са частици, които се наричат УИМПС.

До скоро се приемаше, че гравитацията е най-голямата сила, която би трябвало да свива нашата Вселена. Но Вселената не само, че не се свива, а се разширява с все по-бързи темпове.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска поредица “Новото познание”. От него ще научите още любопитни и непознати факти от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на Людмила Филипова.

За книгата на Стойчо Керев Сн: “Новото познание”

Книгата на Стойчо Керев “Измамна реалност” е на пазара.

Можете да си я закупите както от книжарници “Хеликон”, така също и от Билла.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.