Хапвали ли сте скоро арменска мусака – вълшебна е

0
1793

Феноменално вкусна става тази арменска мусака

арменска мусака
Ей това е арменска мусака, ядеш и питаш за още

Предлагаме ви рецептата за вълшебната на вкус арменска мусака. Прави се лесно и винаги се получава перфектно. Няма нищо общо с нашата традиционна.

Трябват ни около 3 килограма патладжани, едно кило телешка или свинска кайма (за предпочитане е да не залагате на готовата кайма, а да си смелите директно месо в магазина или у дома), близо 3 килограма пресни домати, няколко глави чесън (по ваш избор) и поне две връзки пресен магданоз.

Първо трябва да отбележим, че патладжаните в арменската мусака могат да бъдат приготвени по два начина. Леко запържени, преди да се поставят в тавата, или директно сурови, ако искате ястието да е по-леко и полезно.

Всички знаем, разбира се, че както и да ги приготвите, преди това трябва да ги накиснете във вода, за да им излезе горчилката.



И така – вземете една по-голяма тава, най-добре квадратна, и започнете да нареждате патладжаните, нарязани на кръгчета.

Редите един ред патладжани, а върху него застилате ред от каймата. После поръсвате щедро с нарязания на малки парченца чесън и ситно нарязания магданоз.

Следва същото редене – патладжани, кайма, домати, чесън и магданоз – и така, докато не свършите продуктите.

Олио, сол и черен пипер поставяте по ваш вкус като количество и печете на фурна, загрята около 240 градуса близо час, час и половина.

Не забравяйте да добавяте по малко водичка в тавата, ако видите, че започне да загаря.

А след като ястието е готово, може да му направите и заливка, но това ще прецените самите вие според вкуса и предпочитанията си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.