На този ден преди 32 години се случи нещо велико!

0
433

Лионел Меси е определян като футболния гений не само на нашето време, но и в цялата футболна история.

Точно 32 години изминаха от нещо наистина велико за футбола. А именно раждането на аржентинската мегазвезда Лионел Меси.

Лионел Меси
Лионел Меси чукна 32, но не спира да радва футболните запалянковци

Днес „десетката“ на Барса празнува своя рожден ден. Неусетно Лео удари 32, но продължава да бъде все така ефективен на терена.

Меси няма да вдигне шумен купон по случай празника си. За разлика от Неймар, той рядко си позволява подобни неща, макар да има правото на тях.

В момента Лео е на „Копа Америка“, където снощи помогна на Аржентина да се класира на 1/4-финалите с победа над Катар (2:0). Там ще срещне тима на Венецуела.



Лионел Меси е орисан да е на работа почти винаги на рождените си дни. Тъй като е роден на 24 юни, често тогава е на Световно първенство или на „Копа Америка“ с Аржентина.

За Лео каквото и да кажем, все ще е малко. Той спечели абсолютно всичко на клубно ниво. Това допринесе за цели 5 „Златни топки“ в кариерата му.

Меси спечели 4 Шампионски лиги с „Барселона“ и цели 10 титли на Испания. Огромно постижение, което ще се помни вечно.

Единственото, което му убягва все още, е голям трофей с Аржентина. Там има загубени цели 3 финала – един на Световното през 2014 г. от Германия и два от Чили на „Копа Америка“ през 2015 и 2016 г.

В личен план Лео също е много щастлив. Той е женен за детската си любов Антонела Рокуцо и има трима сина от нея.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.