Херцогиня Кейт е ослепителна на семейния празник в британското кралско семейство

0
1077

Днес за англичаните е важен ден, който е свързан пряко с британското кралско семейство. На тържеството присъстваха херцогиня Кейт и принц Уилям

Херцогиня Кейт и принц Уилям

В тесен семеен кръг беше извършено Свето кръщение на малкия принц Арчи.

В Западна Европа спазват старата традиция кръщенето да се извършва два до три месеца след раждане на бебето. В миналото у нас кръщенетата са били извършвани в такава възраст на децата. Сега вече детето може да е на 1 годинка и по-голямо.

Принц Хари и херцогиня Мегън решиха Светото кръщение да бъде извършено в много тесен семеен кръг. Те даже не допуснаха медиите да снимат част от ритуала, както беше направено с децата на Кейт и на Уилям. А британците не останаха особено доволни от тяхната постъпка.

Но спазиха друга традиция. Бебето Арчи е повито в пелена, чиито модел и материя се използва в британското кралско семейство от много години. В такава пелена са повивани децата на кралица Елизабет Втора. Децата на принц Чарлз и принцеса Даяна. Сега и техните внуци.



Малкият Арчи изглежда прекрасно в красивата елегантна дантелена пелена.

Британското кралско семейство

Църковният ритуал е извършен от преподобния  Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри. Церемонията се състоя в частния семеен параклис на кралското семейство в замъка Уиндзор.

След края на тържеството гостите си направиха обща снимка за спомен. Това е единствената снимка, която пуснаха в медиите.

На малкия диван са седнали принц Хари и херцогиня Мегън. Херцогинята държи новокръстения принц Арчи, вече влязъл в лоното на Христовата църква.

Вляво са Камила и принц Чарлз. До него е майката на Мегън Дория.  До нея са лелите на принц Уилям и на принц Хари лейди Джейн Фелоуес и лейди Сара Маккоркоудейл. Те са по-големите сестри на принцеса Даяна.

Това изглежда е тактически ход от страна на принц Хари. Той беше много привързан към своята майка. И затова е решил в този толкова важен за него и за сина му ден лелите да бъдат до него. Като морална подкрепа и като препратка към принцеса Даяна. Когато принц Уилям и херцогиня Кейт кръщаваха своите три деца, лелите не са присъствали.

Вдясно на снимката са принц Уилям и херцогиня Кейт. За пореден път херцогинята демонстрира своя безупречен стил. Тя облече елегантна розова рокля. Джувката на врата, лекия бухон на ръкавите и бастите отпред придават на тоалета красив и нестандартен вид. На главата си е сложила розова широка диадема.

По традиция за такива официални поводи жените от кралското семейство носят шапки. Но от известно време херцогиня Кейт разчупи това статукво. Тя използва тези широки диадеми, които й подхождат изключително добре.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.