Нели Конуей дава безценни съвети за силен дух и здраво тяло

0
1035

От древни времена е казано, че човек живее в хармония, когато здравият дух обитава здравото тяло. Нели Конуей дава полезни съвети

nelly
Ако внимаваме какво ядем, ще бъдем здрави и дълголетни Сн: Nelly Coneway

Преди време специално за читателите на ТОПактуално.ком Нели Конуей ни изпрати това писмо. Публикуваме го без корекции:

„Храната е предизвикателство за повечето Служители на Светлината. Особено за преродените ангели, които често използват нездравословни храни с много захар, или хляб; или сладолед, или пържени храни за комфорт, когато са самотни, тъжни, неразбрани.

Тялото е много умно и знае какви храни му трябват.  Отдавна го открих и гледам на храната като енергия, която да задвижи тялото и то да се чувства леко.

Забелязах, че през последната година спрях някои храни, които навремето харесвах, просто тялото ми не ги приема повече.



Може да е от това, че имам дълги пътувания и интензивна работа и постоянен чанълинг на ангелска енергия, която е лека и ефирна, може и годините да са, но ми се струва, че човечеството се променя като цяло, качват ни се вибрациите и затова и нуждите на тялото се променят.

За това какво ям? От 18 години съм вегетарианка, от 1 година съм вигън, т.е. не ям млечни продукти, не ям яйца, сирене, мляко.

Последните няколко месеца получих алергия към глутен, ставите ви се подуват и ме болят, така че и това го махнах от диетата ми.

Диетата ми е предимно течни неща. Пия много зеленчукови прясно изстискани сокове. Сокове с протеин, особено след фитнес и йога. Хумус с краставици – любимият ми снак. Зелена салата с леща, киноа, кафяв ориз с зеленчуци и грах, темпе. Стоя настрани от соята.

Понякога с дни живея на салата от магданоз, спанак и сърца от палма, с хумус отгоре. Обичам много и зеленото зеле kale. Но внимавам, защото то дразни щитовидната жлеза.

Артишок и салата с магданоз са ми от любимите. Авокадо, морски водорасли и келп също много обичам.

Много чесън и лимон има в диетата ми; сол почти не използвам.

Ако съм в Кауаи съм суровоядец. Ям  сурови пресни зеленчуци и плодове.

Опитах и в Лос Анджелис. Но понякога организмът ми иска топла супа от зеленчуци. Често ям и  зелените индийски бобчета с ориз и много зеленчуци. Това е много силно за изчистване на цялото тяло.

Веднъж или два пъти в годината правя аюрведично чистене за моята доша пита-кафа.

Често постя. Миналата година направих 3 пъти 40 дена постене на вода само и ефектът беше невероятен. Пия много вода – 2-3 литра алкална вода 9.5 ph. Не пия кафе, не пуша, без алкохол, медикаменти, наркотици и др.

Не ям храни, които са в алуминиеви кутии или пластмасови, само ако е в буркан. Но пак гледам пресни плодове и зеленчуци да купувам от нашите фармерс маркетс – био пазарите.

В Кауаи с приятели разменяме кой какво има в градината си.

Най-голямото предизвикателство за мен е да се храня по 3 пъти на ден, защото често работата така ме увлича, че се сещам за яденето когато е време за вечеря, което хич не е хубаво. Често си мисля че идвам от планета, където яденето е зареждане с енергия от слънцето, а не с материални тежки вибрации.

Това което забелязах в България е, че хората пият кафе и чай в пластмасови чаши, което не е полезно.

Когато сложите гореща течност в пластмасова чаша химикалите от пластмасата се разтапят и влизат в течността, която пиете.

Тук (в Лос Анджелис) е забранено да се продават горещи напитки в пластмасови чаши, защото предизвикват рак.

Същото е и с водата в пластмасови шишета. Никога не ги оставяйте в колата да са загреят или фризера за замръзнат, много е вредно.“

Благодарим на Нели Конуей, че сподели с нас своите полезни съвети за качествено здравословно хранене!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.