Младеж накара децата на Пловдив да чакат с часове

0
237

В чужбина подобно нещо се случва често, но в БГ и по-точно в Пловдив – за първи път.  Младеж накара децата да чакат с часове

Истерията по всяка нова книга от поредицата за Хари Потър в Лондон е огромна. Часове преди книжарниците да отворят врати, там вече чакат малките читатели, тръпнещи в очакване да вземат последното издание.

Такова нещо се случи и в Пловдив. Една книга, написана от един младеж накараха децата на града Под тепетата да чакат с часове, докато влязат в книжарница „Хеликон“, за да си купят   „На какво не ни учат в училище?“ и да получат автограф от нейния автор Емил Конрад.

Издателите казват, че тази книга би по тираж нашумелите романи на Дан Браун, писаха в БЛИЦ.

kniga
Една книга накара децата на Пловдив да чакат с часове среща с нейния автор

Родителите са във възторг – децата искат да си купят книга на хартия, която да прочетат, а не да четат от четеца.



Децата на Пловдив са щастливи, че са открили книга, която искат да прочетат. Тази книга не е включена в изучаваната литература в училище.

Никой не ги задължава да я имат и да й правят анализ, опитвайки се да анализират нейното съдържание.

Децата на Пловдив направиха своя младежки избор и вече много от тях разлистват лилавата книжка, написана от младеж, малко по-голям от тях.

Дали децата наистина не искат да четат или просто в последните години не е имало нищо интересно и актуално, което да прочетат.

Дали е парадокс или нормално развитие на живота?

В навечерието на 165-годишния юбилей от рождението на колоса на българската литература Иван Вазов, българските деца не искат да четат „Под игото“, нито другите произведения на дядо Вазов, а чакат с часове, за да получат автограф от  Емил Конрад.

Според исторически справки, в миналото, когато Вазов издавал своите произведения, българите ги изкупували от книжарниците и ги изчитали на един дъх.

Днес децата на Пловдив показаха, че желанието да изчетеш нещо на един дъх е живо, но времената са твърде различни.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.