Земетресение отчетоха у нас днес

0
934

Още едно земетресение е отчетено от чувствителната апаратура на БАН. Информацията е предоставена от НИГЕР – Националния институт по геофизика, геодезия и география

Днешното земетресение е в района на Лесово 

Епицентърът на труса е в района на с. Лесово.

Лесово се намира в Южна България в общ. Елхово и обл. Ямбол.

Днешното земетресение е засечено в 09:40 часа. Неговият магнитуд е 3,3 по скалата на Рихтер.

Няма нанесени щети и пострадали хора. Наши читатели от тази част на страната ни писаха, че не са усетили разлюляване. Дори животните били спокойни. Те винаги усещат природните катаклизми и променят своето поведение. Така и техните стопани разбират, че нещо предстои да се случи.



По принцип трус от 3,3 по Рихтер не е силен. Но не трябва да го подценяваме. Преди няколко години в Провадия подобно земетресение нанесе щети.

Беше напукана мазилката на няколко къщи, включително и на детската градина. Имаше паднали комини и мазилката от таваните в стаите на няколко къщи.

Лесово се намира на границата на България с Турция.

На 14 юли  беше отчетено земетресение със сила 5,1 по Рихтер в Гърция. То беше усетено и в нашата страна около южната ни граница. Изглежда земетръсната вълна се е преместила от Гърция към Турция. След първия трус беше регистриран и вторичен. Той беше по-слаб – с магнитуд 4 по Рихтер.

Наши читатели от Благоевград и от околните селища споделиха с нас, че са усетили разлюляване. Даже някои са се притеснили дали няма да има следващи по-силни трусове.

За щастие природната стихия е приключила с втория последващ трус.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.