Отпуснете му края: Днес (10 август) е много специален ден!

0
432

Днес е ден, който може да се помни дълго. Важно е да се запомни, че днес всеки човек може да отпочине здраво, защото това му е официално позволено.

Днес е 10 август, а тази дата се води много специална от около 10 години насам. Това е така поради причината, че е обявена за световен ден на мързела.

световен ден на мързела
Световен ден на мързела – сега е моментът да не правите нищо!

Да, няма лъжа или измама, това е денят на мързела. Денят, в който можем да не правим нищо и само да си стоим без ангажименти.

„Нека тялото и умът ни не правят нищо днес.“ – това гласи девизът на празнуващите на 10 август.

Празникът е в разрез с християнските догми, според които мързелът е грях. Въпреки това той до такава степен е навлязъл в живота ни, че вече е невъзможно да го изкореним.



Факт е, че мързелът присъства в живота на много вярващи и религиозни хора. Това говори, че без него животът ни вече е невъзможен.

В България той се наблюдава особено ярко в последните 10 години. Все повече стават хората в трудоспособна възраст, който не желаят да работят.

Причините са много. Сред тях две са основните – ниското заплащане за положен труд и мързелът.

„Няма да им работя за 600 лв.“ – тези думи все по-често се чуват по нашите земи.

Затова населението на България рязко е паднало през последното десетилетие. Вече сме под 7 млн. души, което не е никак добра новина.

Все пак, ако погледнем от веселата страна на нещата, днес е моментът да помързелуваме с чиста съвест. Отидете на плаж, пийнете едно „мохито“ или просто се излегнете на дивана с дистанционното на телевизора в ръка!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.