Това са най-премълчаваните загадки в световната история(Част 2)

0
638

Тези загадки са най-премълчаваните в световната история

Сред загадките е и златото на Третия райх, сн. Фейсбук

На тези загадки науката е безсилна да даде каквото и да е логично обяснение.

Сред най-известните загадки, които все още бунят умове на хората и учените е златото на Третия райх.

Плячкосаните от Хитлер и нацистка Германия съкровища би трябвало да е колосална.

При положение, според многобройни исторически сведения, са били заграбени златни слитъци,ювелирни изделия, чужда валута, златни накити на обща стойност между 4 и 5 милиарда долари.

Но в края на Втората война нацистките съкровища изчезват мистериозно от сейфовете на Райсбанк.

Мъжът от Самъртън е поредната неразгадана загадка. На 1-ви декември 1948 година, в ранните часове, на плажа на Самъртън Бийч в Австралия е намерено тялото на мъж.

Той е на видима възраст около 40 години, а самоличността му е неизвестна и до днес. Неизвестният мъж лежал по очи, с цигара в устата, наполовина изпушена.

Мъртвият бил добре облечен, с костюм, малко по-плътен за сезона,, а по тялото му нямало никакви признаци за насилие или борба.

Всички етикети от дрехите му били откъснати,у нямал документи за самоличност и няма открити за него нищо в никакви бази данни.

Полицаите така и не открили кой е този човек и от какво е починал. Мистерията става още по-голяма, защото във вътрешен таен джоб на панталона е открита хартийка с текст “Taman Shud”.

Текстът е проследен до рядко издание на книгата “Рубаят” от Омар Хаям, на гърба на която имало някакъв шифър. Много спецове се опитали да разбият този код, но никой не е успял и до сега.

Другата загадка също е огромна. Основният персонаж в творбата на Джак Фини „Боя се…” е Рудолф Файнц.

Историята за него е крайно интересна. Тя е за мъж, облечен в дрехи от 19-ти век, който попада под гумите на автомобил в Ню Йорк през 1950 година и загива.

Разследването установява, че този човек наистина е съществувал, само че е изчезнал безследно през…1876 година, пише Мениджър Нюз.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.