Български младоженци извършиха благородна постъпка

0
464

Родните младоженци споделят, че са изключително щастливи, защото са успели да помогнат на хора в беда

Благородните младоженци Мирослава и Петко дариха 900 лева на болно дете

Петко Томанов и Мирослава решават да сключат брак.

Петко Томанов е военнослужещ в 61-ва Стрямска механизирана бригада в 3 механизиран батальон.

Когато раздават поканите за сватбеното тържество, бъдещите младоженци имат едно условие. Техните роднини и приятели да не купуват цветя. А да им дарят средствата. Сумата, която ще съберат в сватбения ден ще занесат на болно дете.

И наистина, всички гости на сватбата изпълняват молбата на младоженците. В специално оставена кутия всички гости пуснали средствата, с които са възнамерявали да закупят букети за младоженците.



Младото семейство събира по този начин и дарява 900 лева. Сумата отива при дете с епилепсия и с церебрална парализа  от гр. Сопот. Поради тежкото здравословно състояние майката на детето се налага да се грижи за него постоянно.

Дарените средства се оказват от изключителна полза за семейството. Майката на болния Николай Маргарита Миндова разказала пред Дарик, че не може да работи. Средствата, с които разполагат на месец са около 600 лева.

Постъпката на благородните младоженци има и емоционална стойност за Маргарита Миндова. Тя споделя още, че този мил жест е върнал вярата й в доброто у хората.

Призивът на редник Петко и Мирослава Томанови е следният. Те не искат да афишират с делото си. Желаят само повече хора до последват техния пример. Защото у нас в момента има много хора в нужда или каузи, които да бъдат подкрепени по този начин.

От репортажа на Телевизия СКАТ долу научаваме, че е дарена животоспасяваща апаратура за недоносени бебета в болницата в Кърджали.

Това е монитор за следене на жизнените показатели на новородените. Недоносените бебета са около 10% от всички бебета. Процентът е висок и тези бебенца имат нужда от специални грижи за тяхното оцеляване.

Апаратурата е на стойност 8600 лева. Закупена е от служителите от системата на МВР.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.