Една от най-уникалните рецепти за гювечета (пръстите да си оближеш)

0
594

Уникални са тези ароматни и богати гювечета, топят се в устата!

гювечета
Тези са ни едни от любимите гювечета, няма такава вкусотия

Предлагаме ви рецептата за едни наистина уникално вкусни и богати гювечета, в които сме се влюбили отдавна. Сигурни сме, че ще харесат и на вас, а предимството им е, че се правят много лесно.

Знаете, че гювечето винаги спасява в ситуации. А от това ще останете приятно изненадани, което ви гарантираме.

Трябват ни 300 грама кайма, пет лъжици кисело мляко, шест лъжици лютеница, сто грама сирене, сто грама кашкавал, четири яйца, малко домати, две лъжици гъби от консерва, две кисели краставички, четири лъжици зехтин, 20 грама олио, чубрица, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си омесим каймата с киселото мляко и с подправките. След това си взимаме гювечетата и слагаме в тях на дъното по малко олио.



Вече овкусената кайма си я разделяме на две части и я разпределяме по равно на дъното на гювечета. Отгоре слагаме лютеницата или кетчуп, ако нямаме такава.

Нарязваме си и си разпределяме гъбите и киселите краставички, а върху тях слагаме плочици кашкавал и сирене. Най-отгоре покриваме вкусотиите с нарязания на тънки кръгчета домат.

Поръсваме си гювечетата с чубрица и ги поливаме със зехтина. Яйцата си ги разбиваме и с тях си заливаме купичките като подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Тези гювечета се слагат в студена фурна, която чак после пускаме на 250 градуса. Оставяме ги да се запекат до готовност – с капачетата върху тях или без. Добре е да ги оставите леко да се препекат отгоре, стават по-вкусни.

Може да си ги хапвате още горещи, а може и вече охладени. И в двата случая стават просто превъзходни и сме сигурни, че ще си ги майсторите редовно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.