Така се правят най-хрупкавите и вкусни панирани тиквички (много бърза рецепта)

0
1651

Тези панирани тиквички стават просто очарователни и много вкусни

Бързи и лесни, а стават удивително хрупкави и апетитни. Това е рецептата за панирани тиквички със специален сос, която ви предлагаме днес. Знаем, че ще допадне на всички, просто защото е страхотна.

Трябват ни три тиквички, три яйца, една чаша бира, малко брашно, черен пипер и сол на вкус.

тиквички
Най-вкусните и хрупкави панирани тиквички, които сте опитвали някога

А за соса към тиквичките са ни нужни една чашка майонеза, една чашка кисело мляко, малко къри по желание, прясно накълцан копър, три скилидки чесън – пресован и сол.

Първо почистваме и нарязваме на по-дебели кръгчета тиквичките. После разбиваме яйцата с две щипки сол към тях и черен пипер като непрекъснато бъркаме и така добавяме към тях брашното и бирата, за да се получи рядка каша.



Загряваме в един тиган мазнината и овалваме в панировката всяко кръгче от тиквичките. После ги пускаме в мазнината, за да се запържат до златист загар. След като са вече готови, ги вадим и ги отцеждаме върху решетка.

Соса правим като хубаво разбиваме киселото мляко с майонезата, копъра и пресования чесън. Тиквичките ги поднасяме в чиния, обилно поляти със соса.

Тези тиквички се правят много бързо, страшно лесни са, а вкусът им е направо незабравим. Идеални са за пролетно ястие, когато организмът ни има нужда от по-леки и витаминозни храни след зимното отяждане на месо и полуфабрикати.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.