Тези много чеснови стекове се топят в устата (най-крехкото месо, което сте приготвяли)

0
309

Това са едни наистина силно чеснови стекове, които стават удивително крехки и сочни

Толкова са апетитни, сочни и крехки, че направо лигите ще ви потекат. Предлагаме ви тази рецепта за много чеснови стекове – любими на малки и големи, просто защото месото само се разпада като го докоснете с вилицата още.

Трябват ни два броя свински пържоли, 15 скилидки чесън, сто грама олио, една лъжичка сол, четири щипки черен пипер, две лъжици балсамов оцет.

стекове
Много чеснови стекове правим много бързо и лесно, а стават супер сочни

Взимаме един плик с цип и поставяме в него пържолите. Овкусяваме ги с черния пипер, сол, една лъжица олио и осем скилидки чесън – пресован. Затваряме после плика и оставяме да се мариноват за поне осем часа.

След като мине времето и вече са се мариновали, вадим пържолите и ги оставяме да се изпекат на барбекю, скара или грил тиган.



Поставяме няколко скилидки чесън в едно по-малко тиганче или на каросела, покриваме ги с олио и ги оставяме за около половин час на ниска температура.

След като пържолите са вече готови и изпечени, поливаме всяка от тях с балсамовия оцет и отгоре им поставяме по няколко скилидки от запечения чесън. Става вкус – трепач, нямате идея колко е вкусно.

Заслужава си да опитате тези наистина много чеснови стекове, а ви гарантираме, че така ще ви отворят апетита, че още на другия ден ще питате за още. В комбинация със студена бира, вино или ракийка пък, са просто уникални.

Да си ги хапнете с огромен кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.