Уникално: Така се прави истинско домашно кисело мляко вкъщи (топ рецепта)

0
546

Така се прави истинско и много вкусно домашно кисело мляко

домашно кисело мляко
Лесно и много вкусно става това домашно кисело мляко

Предлагаме ви една рецепта, която ще ви очарова. А именно как да си направим домашно кисело мляко. Става много бързо, противно на очакванията, а най-хубавото е, че е полезно и здравословно.

Защото, да си го кажем честно, това, което в магазините ни пробутват за кисело мляко, няма нищо общо с онова, което помним, докато бяхме деца в къщата на баба.

Трябват ни 3,2 литра прясно мляко, за да направим четири буркана домашно кисело мляко и за всеки буркан от нашата вкусотия, по 1-2 супени лъжици истинско пълномаслено кисело мляко.

Да повторим и обобщим. Значи – нужни са ни 3,2 литра прясно мляко и средно 8 лъжици пълномаслено истинско кисело мляко.



Първо трябва да сварим прясното мляко и да го оставим да се охлади до температура около 41-43 градуса. На буркан с обем от 800 грама се слага по една равна чаена лъжичка подкваса от истинското и гъсто кисело мляко.

Повтаряме, че трябва наистина да е хубаво и много маслено. Тъй като всички уж кисели млека, които ни продават по магазините, нямат нищо общо с това. Повечето от тях дори нямат общо с киселото мляко.

Но все пак ако сте купили подквасата от магазин, тогава сложете в буркан по една супена лъжица.

След като преминете през тази процедура – става бързо и лесно, затворете бурканите с капачките. И хубаво ги увийте във ватена грейка или в нещо вълнено. Това е много важно за рецептата, защото млякото трябва да стои на топло.

Така увити, бурканите престояват няколко часа, след което ги преместваме в хладилника. Преди да консумирате, изчакайте да преминат поне 24 пълни часа.

Гарантираме, че ще ви хареса, защото всичко домашно, е хиляди пъти по-вкусно от купешкото. В това число и домашно кисело мляко.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.