От нашенското по-вкусно няма: Направете си бохча (чудна вкусотия)

0
781

Тази бохча е едно от класическите народни ястия, които ни прославят

бохча
Народна гордост е тази рецепта за уникално вкусна бохча

Предлагаме ви рецептата за едно от най-вкусните народни ястия – бохча. От които наистина почти всеки остава възхитен.

Не всички знаят рецептата, но опитате ли я веднъж, уверяваме ви, че моментално ще я причислите към списъка с любими вкусотии.

Трябват ни една погача или пита, един свински джолан (може и друго месо, ако се ограничавате от свинско), зелена и червено чушка, половин патладжан, един морков, глава стар лук, стотина грама гъби, няколко кисели краставички, 150 грама кашкавал и подправки като черен пипер, сол, чубрица и магданоз по ваш вкус.

Първо трябва да си сварим джолана – трябва му около час и половина средно. Като във водата добавите малко сол, малко черен пипер и половин глава лук.



Докато се вари джолана, нарежете на ивички всички упоменати зеленчуци и ги запържете леко в тигана. Докато придобият онзи познат и апетитен златист отенък.

Готовия и сварен джолан се обезкостява, накъсва се месото и също се запържва до златисто в предварително сгорещената мазнина.

После объркайте хубаво месото със зеленчуците и подправките. Като може да сложите към тях и малко от бульона на джолана, плюс малко бяло вино.

После идва не по-малко важната част, в която взимаме питката и внимателно отстраняваме горната й част, така че да се получи нещо като капаче. Издълбаваме средата й и изсипваме цялата вкусна смес вътре в нея.

Отгоре настъргваме кашкавала и слагаме във фурната, докато се запече с чудна коричка. Готовата бохча спокойно може да нарежете на парчета като сладкиш, а вкусът… ще си говорим, след като я опитате!

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.