Изненадващи приложения на бебешката пудра (I част)

0
653

Действа безотказно при всяка една от изброените ситуации

 

бебешка пудра
Действа безотказно при всяка една от изброените ситуации

Дори рожбите ви отдавна да не са в бебешка възраст, е добре бебешката пудра да ви е под ръка по всяко време.

Колкото и странно да ви звучи, бебешката пудра (фин бял хипоалергенен прах на основата на талк), може да ви бъде от полза за много неща, не само в грижата за детето.

Бебешката пудра е евтина и изключително полезно средство, с което можете да решите немалка част от домашните проблеми или от проблемите на възрастните.

Ето и някои от необичайните приложения на бебешката пудра, за които вероятно не сте предполагали:



Заплетени бижута
Ако колиетата ви са се заплели, не губете време да ги разплитате. Можете да развържете бързо и лесно тези „морски възли“ с помощта на бебешката пудра. Поръсете с нея заплетените участъци и започнете да разплитате. Истината е, че пудрата намалява значително триенето между връзките, което кара възелът да „отслабне“.

Тя несъмнено ще се превърне във ваш верен помощник

Гъсти мигли
Всяка дама би искала да има гъсти мигли, но за съжаление малцина са тези, които се радват на такива мигли по рождение. Можете обаче бързо да решите този „проблем“. Нужно е само да посипете малко пудра върху миглите си и след това да нанесете спиралата. След като спиралата изсъхне, нанесете още един слой пудра и още един слой спирала. Ще останете изненадани от гъстотата, която придава този трик на миглите ви.

Мазна коса
Преобладаващата част от сухите шампоани се правят на базата на нишесте. В този ред на мисли, бебешката пудра би ви свършила отлична работа.
Ако страдате от мазна коса и нямате възможност да я миете често, то можете да прибегнете към бебешката пудра. Достатъчно е да поръсите от нея върху косата си и да я масажирате, заедно със скалпа.

Мазни петна
Пудрата се оказва истински вълшебник, който може да се справи дори и с най-упоритите мазни петна. Достатъчно е да поръсите малко от нея върху петното непосредствено преди изпиране на дрехата. След това изперете по обичайния начин.

Задушните летни нощи
Несъмнено мнозина от вас свързват задушните летни нощи с изпотено тяло+лепкав чаршаф. Това несъмнено се отразява пагубно на съня ви. Е, решението на проблема отново се крие в бебешката пудра. Достатъчно е да поръсите малко от нея между чаршафа и завивката. По този начин тя не само ще абсорбира потта ви, а и ще ви охлажда, което ще ви даде възможност да се наспите спокойно. Няма никакво съмнение, че този трик определено ще ви помогне, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.