Как да ускорим растежа на нашата коса в няколко лесни стъпки?

0
91

Как да ускорим растежа на нашата коса в няколко лесни стъпки?

Всички мечтаем за красива и здрава коса. Още по-хубаво ще бъде, ако това стане реалност съвсем бързо. Но, за да се радваме от сърце на по-добра визия, е нужно да положим и малко труд от наша страна. Има няколко лесни начина да направим косъма по-здрав, а косата – по-дълга, по-гъста и по красива. Кои са те? Именно това ще разберете в следващите редове.

Как лесно да ускорим растежа на нашата коса?

Истината е, че ефективният растеж на косата съвсем не е нещо непостижимо. Той може да стане реалност, ако спазваме 3 следните лесни стъпки в нашето ежедневие:

  • Опитайте се да ограничите всички електроуреди, свързани с Вашата коса – сешоари, маши, преси и т.н. Те увреждат косъма в дълбочина, правят го много по-накъсан и променят цялостното неговата структура, като заедно с това забавят и растежа.
  • Използвайте естествени продукти за почистване на скалпа. Силните шампоани, примесени с увреждащи агенти, също ще увредят косъма, а в същото време ще спрат и растежа на Вашата коса. Колкото повече се стараете да избягвате силната козметика, толкова по-добре ще бъде това за Вас и Вашата коса.
  • Избягвайте стреса и се опитайте да водите здравословен начин на живот. Ефектът на храненето, движението и спокойствието на духа и ума имат своята роля както върху цялото ни тяло, така и върху определени негови части, например косата. Колкото по-уравновесени сте, толкова по-добре ще бъде това за Вас самите.

Какво друго може да ни помогне да ускорим растежа на нашата коса?

Понякога душевните мир и спокойствие не са достатъчни, за да допринесем за ускорен растеж на косата ни. Живеем в забързан свят и на всички ни е ясно, че вероятно ще се наложи да прибегнем към по-силен инструмент. Намираме го в лицето на една изключителна добавка, която набира популярност именно със своята ефективност. Това е известният minoxidil, който със своето действие води до разширяване на кръвоносните съдове в областта на скалпа. Това допринася за по-добро насищане с кислород и хранителни вещества на корените на космите, а като резултат виждаме забързан и ефективен растеж на косата ни.

Всички ние имаме право да се радваме на здрава и гъста коса. Тя е един от основните фактори за добро самочувствие и висока себеоценка. В крайна сметка всички знаем, че само така ще можем да се справим по-лесно с натовареното ни ежедневие и всички проблеми, които ни заобикалят. Ето защо ви напомняме да се грижите добре за косата и външния си вид!



Izvor slike:
Roman Samborskyi / Shutterstock.com

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.