Пазете се: Нова телефонна измама в действие

0
259

Докато МВР  се пребори с един вид телефонна измама, мошениците съчинили нова схема. Пазете се, защото вече има пострадали хора

За последната ужасна схема на телефонна измама научихме от разследването на bTV.

Този път измамниците са разнообразили своята дейност – не търсят средства за лечение на пострадал в катастрофа нечий близък или че на някого трябва да бъде платена гаранция в полицията.

Мошениците работят с колети, но предварително са направили добро проучване на кого да пробутат своя номер.

В София е пострадало семейство, чиито близки живеят и работят в чужбина.



телефонна измама
Пазете се от новата телефонна измама!

По телефона звъни жена, чиито глас звучи добре познат. Гласът казва, че от чужбина са изпратили важен колет с документи и пари. Този колет ще пристигне в дома с такси. Когато дойде таксиметровият шофьор, трябва да му дадат 3000 лева.

След около 1 час на адреса на възрастните Росица и Иван пристига мъж, който им дава опакован колет, а от тях взема нагласените 3000 лева.

Когато малко по-късно двамата любопитни българи отварят колета, те остават изумени – вътре няма никакви пари или документи, а една кутия български сухи пасти, защото колетът е сгънат у нас.

Леля Росица и чичо Иван веднага уведомили полицията. Те повикали и bTV, за да предпазят други наши сънародници от тази грозна телефонна измама.

Ако случайно някой ви позвъни по такъв или друг повод да иска от вас пари за нещо, преди да давате с широки пръсти, позвънете обратно на вашите познати в чужбина или в другите населени места. Попитайте ги дали наистина те са разговаряли с вас или някой друг.

Споделете с вашите познати и близки, за да не пострадат! Предупредете ги да не вярват на случайни хора и да не пускат непознати у дома.

Ако не се доверявате на случайни хора, няма да ставете жертви на телефонна измама.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.