Рак погуби неостаряващия Оскар де ла Рента

0
413

Оскар де ла Рента напусна нашия свят след като загуби борбата с рака>, но неговото име ще се помни още дълги години, защото той беше неуморим, креативен и уникален

Талантът на един човек се измерва с хората, които го ценят.

Следвайки тази максима не трябва да се съмняваме, че талантът, който Оскар де ла Рента (Oscar de la Renta) е притежавал и развил до най-високи нива, е от най-голяма проба.

Изключителният дизайнер обличаше най-красивите, най-известните и най-значими жени в продължение на повече от  50 години.

oscar-penelope
Пенелопе Круз – една от големите почитателки на Оскар де ла Рента
oscar-diana
Принцеса Даяна в елегантна бяла рокля на Оскар де ла Рента

Не можем да пропуснем чаровната първа дама на САЩ Джаки Кенеди. Следващите стопанки на Белия дом също са се доверявали на стила и усета  за красота, стил и елегантност на Оскар де ла Рента – Нанси Рейгън,  Хилъри Клинтън и Лора Буш.



Сред красавиците на 20 век блести и прекрасната принцеса Даяна, чиято бяла рокля, дело на Оскар де ла Рента е една от любимите й, обличана няколко пъти.

Неуморимата Опра Унфри често се е появявала на официални приеми с тоалети на Оскар де ла Рента.

Не една холивудска актриса е присъствала на наградите „Оскар“ в тоалет на Оскар де ла Рента.  Едни от най-големите почитателки на Оскар де ла Рента са Одри Хепбърн, Кари Брадшоу,  Пенелопе Круз, Никол Кидман, Тейлър Суифт и други.

Оскар де ла Рента ни напусна на преклонните 82 години. Той работеше до последно.

Без него светът на модата няма да бъде същият повече, защото тоалетите на Оскар де ла Рента не са просто рокли от скъпи материи, а истински произведения на текстилното и модното изкуство.

oscar-ophra
Оскар де ла Рента и Опра Уинфри
oscar-renta
Ревютата на Оскар де ла Рента пренасяха зрителите в света на приказките

Представянето на новите колекции на Оскар де ла Рента бяха вълшебни спектакли. Присъстващите изпитваха усещането, че са се потопили в света на приказките за принцеси и принцове.

Романтик по душа, талантливият Оскар де ла Рента успяваше да завладее публиката и да я накара да мисли по нов, по-позитивен начин.

Вероятно безкрайната романтика в душата на дизайнера Оскар де ла Рента го вдъхновяваше да сътвори уникални булченски тоалети.

Няма друг момент в живота на един човек като сватбата, когато може публично и официално да заяви своята любов, привързаност и желание да споделя живота си с човека, когото харесва и обича.

Булченските рокли на Оскар де ла Рента се отличават от тези на останалите дизайнери, защото той умееше да намери точния баланс между пищност и семплост, нужната доза помпозност, но в никакъв случай кичозна. Точно това е истинското майсторство.

oscar
Булченските рокли на Оскар де ла Рента са романтични, изчистени, но в същото време великолепни

Неговите булченски рокли понякога изглеждаха семпли, но в следващия момент човек открива, че те са необикновени, защото дизайнерът е използвал  дантели, различни  декорации и други апликации по един изключително дискретен начин, благодарение, на който роклята е едновременно естетически изчистена, но в същото време неповторима и уникална.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.