Вълшебна вода цери навръх Гергьовден! (Хиляди са намерили лек там)

0
629

Чудотворна вода от аязмо лекува много болести

Чудотворна вода от аязмо спасява от болести, връща загубеното здраве. За разлика от много лековити места в България, историята на това природно чудо е описано в официална книга, с илюстрации. В нея са разказани истински истории за излекувани хора, с имена, дати и по години. Лековитото изворче са намира в боровата гора над село Момчиловци. Хората разказват, че мястото под връх „Свети Илия” е свещено. Параклисът не се заключва, но никога не е ограбван. Всеки може да влезе, по всяко време на годината, да остави пари и запали свещичка.

Тайнството на лечебното аязмо е свързано с тайнството на съновидение, изпратено свише, преди повече от сто години. Параклисът е строен миналия век и много благодарни дарители са го до изграждали. Сега около целебното аязмо има изградени и още няколко малки църквички и парк, пак от благодарни хора. Магнетичният извор се заключва под резбована дървена врата, със стъкло.

Чудодейната вода на аязмото спасява от тежки болести
Чудодейната вода на аязмото спасява от тежки болести

С тръба водата и изведена извън малкия Божи храм, където всеки може да си налее от чудодейната течност, по всяко време на годината. Но само в нощта срещу Гергьовден, на 5-ти срещу 6-ти май, силата на водата е с най-силно изразена и тогава лекува много мощно.

Жителите не просто вярват в тази сила, те я предават и на поколенията след тях. Дарители пък са направили от благодарност не само огради и други неща, но и са осветили алеята, която отива до изворчето, също и при най-близкия параклис, разположен около него.



Момчиловското аязмо лекува предимно очни болести, слепота, стомашночревни заболявания, кожни болести и екземи. Но има случаи, когато след като се преспи в параклиса, деца, които не са говорили, преговарят. И това не е само народен фолклор, а истински факт.

Възрастен слепец от чужбина видял отново света, след като преспал една нощ в родопското параклисче с вълшебната вода. Чудесата с излекувани хора не са един и два, затова към лековитото място се стичат хиляди от страната и чужбина. „Само силна вяра трябва и нещата се случват”, твърди и пазителката на 82-годишната баба Стайка, обобщавайки тайната на изцелението.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.