Ето защо душата не желае да се върне на Земята след смъртта

0
456

Душата запазва същността си след смъртта

Смъртта е нещото, пред което сме безсилни.

Когато изгубим близък човек разбираме колко нищожно е всичко, както и това, че не сме вечни на тази земя. Въпреки всичко обаче понякога забравяме всичко това и се вземаме твърде на сериозно.

Учените откриха каква е причината, поради която душата не желае да се върне на Земята след смъртта на тялото.
Обикновено смъртта е предшествана от някоя болест или друг вид страдание и в момента, в който душата напусне тялото, тя се радва.

смъртта
Душата запазва същността си след смъртта

Веднъж излязла от обвивката си, тя се чувства свободна и никой вече не я потиска. Чувствата й са умиротворени в синхрон, а мисълта й действа ясно.
Душата напълно осъзнава след смъртта на тялото, че то е било нещо второстепенно и ненужно, както и всичко материално, за което се борим на този свят.



От земния живот на всяка една душа остават най-важните за нея неща – любовта към близките хора и грижата за децата.
Това идва да рече, че дори и след като напусне тялото след смъртта, душата не се променя, а запазва характера и същността си. Душата се пренася в новия свят такава, каквато е била и в стария.
В нея остава и заложеното желание за развитие и напредък. Именно поради тази причина някои приемат това преминаване на душата след смъртта като нива.

А душата не желае да се върне отново на Земята, тъй като се смята, че е приключила този цикъл на вселенско обучение и идва ред на следващия. Ако не е изпълнила мисията си на този свят се преражда в друго тяло, за да натрупа достатъчно опит, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.