Медал за ансамбъла по художествена гимнастика (ВИДЕО)

0
402

Поздравления за талантливите български момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които се бориха смело в Испания!

На финала в съчетанието 5 ленти нашите класови гимнастички успяха да отвоюват сребърен медал.

При нечовешки високата конкуренция и амбициите на всички за предстоящата олимпиада в Бразилия, гимнастичките се борят със зъби и нокти за медали.

За разлика от надпреварата в София, когато нашият ансамбъл по художествена гимнастика беше изместен от Русия в едно от съчетанията, този път отборът на Беларус си тръгна със златото и  17,850 точки.

художествена гимнастика
Ансамбълът по художествена гимнастика взе сребърен медал в Испания като се бори мъжки с огромната конкуренция

Въпреки второто място, ние трябва да се гордеем с  Ренета Камберова,  Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова.



Те спечелиха 17,450 точки, а на трето място застанаха испанките със 17,150 точки.

След надпреварата в София, старши треньорът Ина Ананиева сподели пред медиите, че след Испания започват да тренират усилено за Бразилия.

Нашият ансамбъл по художествена гимнастика ще се яви с нови трика, защото нашите момичета трябва да бъдат различни и впечатляващи.

Имат още работа по съчетанията, с които ще се представят.

Така, че усилията им ще бъдат насочени единствено и само в тази посока.

Както вече знаем, след олимпиадата в Бразилия, момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика ще прекратят своята активна състезателна дейност.

Така, че им желаем огромен късмет, защото те ще се подготвят отлично, но трябва и добрият  шанс да  бъде на тяхна страна, за да се представят както заслужават и да вдигнат спортния рейтинг на България още по-високо.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.