Така се прави ултра крехко и вкусно телешко: Специалитет на майстора!

0
717

Това телешко с доматен сос е супер идея за семейна гощавка

Предлагаме ви рецептата за телешко в доматен сос. Бързо, супер лесно и ултра вкусно. За вас и цялото семейство. Затова запрятайте ръкави и още скоро си го направете.

телешко в доматен сос
Много крехко и супер вкусно телешко в доматен сос

Трябват ни 800 грама телешко месо, олио, три глави лук, брашно, сто грама бяло вино, четири моркова, три скилидки чесън, пет домата, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си посолим добре телешкото месо и да го оваляме в брашното. Изпържваме го в мазнината на котлона и го изваждаме. А в същата тази мазнина се запържва нарязания на ситно лук, заедно с чесъна и морковите.

Добавят се после обелените и нарязани доматки, заедно с виното. Подправя се със сол и черен пипер, и се наливат отгоре 250 грама вода. Всичко това оставяме да се вари за около 20-ина минутки.



Полученият сос го пасираме и го изсипваме в една тенджера заедно с месото. Прибавяме нови 250 грама вода и продължаваме да варим за още 45 минути, или докато не видим, че месцето е омекнало съвсем.

Ако е нужно, можем да добавим още малко вода – преценяваме на око според ситуацията. Преди да поднесем за хапване, сгъстяваме соса със сто грама сметана и с него обилно поливаме месото.

Това ястие става чудно вкусно. То е истински деликатес, както ако имаме гости, така и за почивните дни. Нека не ви се струва сложно или твърде завъртяно, защото не е така. Страшно лесно е, просто следвайте указанията.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.