На хлад в планината ни сервираха тази вкусотия със свинско: Онемяхме!

0
676

Тази вкусотия със свинско и гъби е нещо, в което се влюбихме

Предлагаме ви рецептата за чудно свинско с гъби – може да са два вида, в което се влюбихме. Определено не е за жегите в града, но в планината е божествено. Ако ще хващате към Балкана, запомнете тази рецепта.

свинско
Отидете ли на хладинка в Балкана, непременно опитайте това свинско

Трябват ни един килограм свинско филе, две лъжици масло, 300 грама гъби шийтаке, 400 грама дребен лук, мащерка, черен пипер, сол на вкус. Ако нямате гъби шийтаке, може да ползвате и обикновени.

Първо трябва да си загреем масълцето в един тиган, но на средна температура. Свинското месо го овкусяваме с черен пипер и сол на вкус, а после го запържваме в маслото.

Пържим го около 15-20 минутки от всяка страна. След това към него в тигана добавяме лука, гъбите и мащерката. Продължаваме да готвим, докато не омекнат зеленчуците.



След това си нарязваме на филийки свинското месо и сервираме този деликатес по чиниите. Да си кажем честно, дори не е необходима гарнитура към него, защото само е съвсем достатъчно и невероятно апетитно.

Това е една различна рецепта за свинско, от която обаче трудно ще намерите по-лесна за приготвяне. Може би ще видите повече зор с откриването на гъбите шийтаке по магазините, но споко!

Най-голяма вероятност има да ги откриете в някоя голяма хранителна верига или още по-добре в био магазин. И да знаете, че тези гъби хич не са лиготия, а са ултра полезни. Прочетете и ще се уверите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.