Обзалагаме се, че не сте яли такъв омлет: Пръстите ще си оближете!

0
331

Този омлет е страшно различен и много, много вкусен

Предлагаме ви рецептата за различен, лесен и бърз омлет. И се обзалагаме, че не сте яли такъв. Поне ние не бяхме, но още от първата хапка и пръстите си облизахме.

омлет
Разкошен омлет за всеки ден, просто фантазия

Трябват ни 300 грама макарони, осем яйца, една чаша прясно мляко, 300 грама бекон, 300 грама сладка царевица, четири скилидки чесън, една глава лук, 200 грама кашкавал, олио, праз – бялата му част, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим макароните за пет минутки и после да ги отцедим хубаво. Лука си го нарязваме, а чесъна го счукваме. Нарязваме си на кубчета бекона и го запържваме за 3-4 минутки.

После прибавяме към него чесъна и лука като пържим още толкова време при непрекъснато разбъркване. Добавяме след това вътре и отцедените царевица и макарони. Готвим още 4-5 минутки.



После си разбиваме млякото с яйцата, подправяме ги с черния пипер и сол на вкус, и ги изсипваме върху макароните. Похлупваме съда, в който готвим и оставяме така да се задуши за още десетина минути.

Преди да го сервираме на трапезата, го поръсваме с настърган кашкавал отгоре. Става нещо удивително вкусно, а и се приготвя много лесно. Дори и да не сте особено чевръсти и майстори в кухнята, няма начин да не ви се получи перфектно.

Ястието е различно, апетитно и е подходящо за всеки делничен ден. Децата също много го харесват и поне досега не сме имали случай някой да му се намръщи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.