Диетолози алармират: тази комбинация от храни е пагубна

0
450

Комбинацията от говеждо месо и сухо вино, е повече от пагубна

Диетолози алармираха за опасностите, които крият някои комбинации от храни.

диетолози
Комбинацията от говеждо месо и сухо вино, е повече от пагубна

Ако се вслушате в съветите им, със сигурност ще помогнете много на здравословното си състояние. Ако обаче ги пренебрегнете, то не се сърдете от пагубните последствия, предупрежденията за които сега пренебрегвате с лека ръка.

Според едни от най-известните диетолози по света, голяма част от продуктите, не е препоръчително да се консумират заедно.
Специалистите по здравословно хранене развенчаха някои от най-популярните митове за комбинация на храни.

Известните диетолози са категорични, че би било много по-добре, ако хората са наясно с някои правила при храненето. Това ще им е от огромна полза. По този начин не само ще си гарантират добро телесно тегло, а и няма да имат проблеми като запек, диария или пък подуване на стомаха, от което страдат мнозина.



Експертите по здравословно хранене посочват, че комбинацията от говеждо месо и сухо вино, е повече от пагубна. Тя е много опасна и ако я прилагате често, бихте могли да си причините сериозни проблеми с черния дроб.

Идва ред и на любимия за мнозина алкохолен коктейл – уиски и Кока-Кола. Той също крие сериозни опасности, тъй като въглеродният диоксид, който влиза в кръвта улеснява значително по-бързото усвояване на етиловия алкохол.

В този ред на мисли специалистите по здравословно хранене твърдят, че човек пи се напил много по-трудно, ако консумира чисто уиски, отколкото ако го съчетае с Кока-Кола. Те дори посочват, че прекомерната употреба на този микс, може да ви доведе дори до кома.

В списъка с опасна комбинация на храните попадат пържените картофи в съчетание с яйца. Това е едно от любимите ястия за голяма част от руснаците. Този микс обаче може да ви доведе доста сериозни проблеми до главата.

Следващата вредна комбинация според изтъкнати диетолози, е приемът на чай с бисквити. Ако злоупотребите с консумацията на бисквити, както и други продукти, съдържащи мая и тесто, то затлъстяването определено ще е най-малкият ви проблем. В същото време чаят ще изгуби всичките си полезни свойства, ако го приемате в комбинация с бисквити.

Може би мнозина от вас не биха останали доволни от следващата по ред вредна комбинация. Става въпрос за съчетанието на домати и сирене. Вероятно мнозина от вас хапват точно такава салатка като добавка към чашата ракия след тежкия работен ден. Не е изключено да я приемате и вместо вечеря.

Истината обаче е, че тази комбинация не е никак добра. Полезният зеленчук, каквито са доматите в никакъв случай не могат да ви избавят от тежкото бреме, което нанася бялото сирене върху тялото. Най-добре е да избягвате тази комбинация. Ако все пак продължи да присъства на трапезата ви и занапред, то е добре да не е твърде често, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.