Апетитни кюфтенца с бекон правим лесно и бързо

0
356

Тези кюфтенца с бекон са просто перфектни за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за апетитни и много лесни кюфтенца с бекон. Бързо се правят и още по-бързо се ядат. Доволни ще останете и вие, както и вашите гости. Не ги пропускайте, особено със студена биричка.

кюфтенца с бекон
Страхотни са тези лесни и вкусни кюфтенца с бекон

Трябват ни 500 грама говежда кайма или смес със свинско, четири кисели краставички, една лъжичка чесън на прах, 150 грама нарязан на кубчета кашкавал, сос барбекю, 300 грама пушен бекон, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сложим каймата в една по-дълбока купа. Към нея си прибавяме ситно нарязаните кисели краставички, заедно със сол на вкус, чесъна на прах и черния пипер. После хубаво си омесваме каймата с всички тези съставки.

От готовата и омесена смес си взимаме малко количество, което леко разстиламе в ръката си и в средата му слагаме кубче от кашкавала. После го оформяме като кюфтенце.



Така правим и с останалата част от каймата – пъхаме кашкавалче и си оформяме на кюфтенце. Всяко готово кюфтенце после увиваме с две тънко нарязани парченца бекон, те трябва хубаво да се усучат около кюфтето.

Готовите кюфтета ги нареждаме върху хартия за печене в една тавичка и ги пъхаме да се пекат във фурната. Тя трябва да е предварително загрята на температура от 180 градуса и ги оставяме да се пекат за около 20-ина минутки.

Като минат 20-те минути си вадим тавата и намазваме хубаво кюфтенцата със соса барбекю. Връщаме ги за още около 10-12 минутки в печката и след това ги сервираме на трапезата, докато са горещи.

Страхотни стават тези кюфтенца и са идеални за мезе или за предястие. А ако ги гарнирате с ориз, картофи или друг вид зеленчуци, може и салата, ще се получи и отлично основно ястие. Сигурни сме, че ще ви харесат много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.