Топ специалитет са тези свински пържоли на фурна с пълнеж от кайма

0
928

Тези пържоли на фурна с пълнеж от кайма се топят в устата

Предлагаме ви рецептата за чудни свински пържоли на фурна с пълнеж от кайма. Ако ги направите за гостите си, направо ще им скриете шапките. А и не са никак сложни за майсторене, заради което горещо ви ги препоръчваме.

пържоли на фурна с пълнеж от кайма
Интересни, различни и много вкусни са тези пържоли на фурна с пълнеж от кайма

Трябват ни 300 грама свински пържоли, 300 грама кайма смес, едно яйце, четири-пет кисели краставички, две филии сух хляб, една голяма глава лук, два сварени картофа, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем пържолите на дълги и тънки ленти. На ситно си нарязваме лука и киселите краставички, които слагаме в един по-дълбок съд.

Към тях в съда си добавяме каймата, заедно с намачканите сварени картофи, намокрения и натрошен хляб, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.



Омесваме си хубаво каймата, а после си нареждаме лентичките пържоли една до друга. Върху тях, но само в единия им край, слагаме каймата.

След като сме сложили каймата, отгоре я покриваме със стърчащите краища на лентите месо и правим руло.

Готовото руло го поръсваме и отгоре с черен пипер и сол на вкус. Взимаме си един конец и увиваме рулото, за да не се развали при печенето.

Слагаме го в една намаслена леко тавичка и го пъхаме да се запече във фурната, която е загрята на 180 градуса.

Печем го на тези градуси за около 30-ина минутки, а после увеличаваме температурата.

Щом видим, че се е получила апетитна и хрупкава коричка на месото, значи е готово и можем да го сервираме още топло на трапезата.

Става страшно вкусно това рулце и сме сигурни, че ще си оближете пръстите. Поднесете го и на гостите си, за да ги смаете – ще ви признаят за супер кулинар.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.