Страшен хит: Нетрадиционни гювечета само за 15 минути (ще съжалявате ако не опитате колко са вкусни)

0
611

Тези гювечета наистина са нетрадиционни, но само ги вкусете и ще си говорим пак…

Днес ще ви предложим нещо наистина нетипично – нетрадиционни гювечета, които не само ще ви накарат да си оближете пръстите, но и ще се шашнете колко бързо стават. Само за 15 минути – без никакво преувеличение.

Отгоре на всичко, те са и евтини, което ги прави напълно безценни за трапезата ни в дните преди заплата, когато бързаме, а и дори за посрещане на гости. Защото са много, ама мнооого вкусни.

гювечета
Наистина нетрадиционни, но чудно вкусни гювечета

Трябват ни четири средни по големина картофа, 200 грама грах от консерва, около 150 грама сирене, глава кромид лук, шест яйца, връзка копър и около 150 грама настърган кашкавал. Тези продукти са за четири порции от нашите нетрадиционни гювечета.

Първо обелваме и сваряваме картофите, а после ги пасираме заедно с граха – така, че да се получи вкусно пюре. Нарязваме на ситно лука и го прибавяме към пюрето от картофите и граха.



Към тях добавяме нарязаното или натрошено сирене, половината от копъра и две от яйцата. След това разбъркваме добре всичко това. Ако прецените, че сиренето не е достатъчно солено, може да прибавите и щипка сол в сместта.

Въпросната смес я разпределяме в четирите гювечета, като в средата на всяко едно гювече правим кладенче и чукваме вътре по едно от останалите четири яйца. Фурната е предварително загрята на 220 градуса и поставяме в нея нашите нестандартни гювечета да се запекат.

Обикновено им трябват около 15-ина минути, докато станат готови яйцата, останалото се приготвя адски бързо. После поръсваме отгоре им с настъргания кашкавал и запичаме за около още 5 минути във фурната.

Сервираме гювечетата още докато са топли и ги украсяваме отгоре с остатъка от копъра, накълцан на ситничко. Вярно е, че тези гювечета са наистина нетипични, но както и много други различни неща, ще ви оставят приятно слисани. Желаем добър апетит!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.