Пухкав и вкусен френски крем: Разтапя се в устата (лесна и ефектна рецепта)

0
477

Този френски крем става фантастичен, страшно вкусен е

Предлагаме ви рецептата за лесен и ефектен френски крем. Прави се бързо, а става толкова вкусен и пухкав, че се разтапя в устата при всяка лъжичка.

френски крем
Чуден става този френски крем, много пухкав и благ

Трябват ни две яйца, 400 грама прясно мляко, четири лъжици нишесте, половин чаша захар.

Първо трябва да си разбъркаме нишестето заедно с половината от захарта. След това прибавяме към тях двете яйца и разбъркваме хубаво, за да не се получават неприятни буци.

Останалата част от захарта я изсипваме в една тенджера и в нея добавяме прясното мляко. Оставяме на котлона, докато кипне.



След това започваме да изсипваме горещото още мляко в сместа с нишестето. Но задължително трябва да става бавно и на тънка струйка, за да не се пресече.

После връщаме сместа обратно в тенджерата и я оставяме да се вари на тих огън. Необходими са само няколко минутки, докато кремът се сгъсти.

Накрая, щом вече е съвсем готов, разпределяме кремчето в няколко подходящи за целта купички и го оставяме да се охлади. Най-вкусен става ако се е изстудил достатъчно, но за тази цел трябва да имаме търпение и да го оставим за няколко часа в хладилника.

Много е лесен този френски крем, а и се прави повече от бързо. С цялата врътня около направата му ни трябват около 40 минутки, за да стане готов.

Евтин е, непретенциозен, но пък толкова вкусен, че всеки, който го е опитал, си облизва пръстите. И не е много калоричен в сравнение с повечето десерти, което е идеално за дамите и техните фигури.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.