Тази вкусотия е колкото красива, пет пъти по-апетитна (рецептата е скоростна)

2
548

Истинска вкусотия, която изглежда от красиво по-красиво и става за всеки специален случай

Предлагаме ви една вкусотия, която определено се нарежда в списъка на любимите ни. Първо, защото е много красива и второ, защото е пет пъти по-вкусна, отколкото изглежда. А като се отбележи и че се прави скоростно и лесно, какво повече да й гледаме на рецептата?!

Затова няма да ви бавим повече, че и на нас ни се отвори апетитът, а ще разкрием нужните продукти и начинът на приготвяне.

вкусотия
Истинска красота, а за вкуса направо без думи – страшно вкусно е

Трябват ни 500 грама спагети, 200 грама сметана за готвене, две яйца, 250 грама кайма, една глава лук, две скилидки чесън, един буркан с домати, 50 грама кашкавал, босилек, чублица и сол на вкус.

Първо трябва да сварим спагетите в подсолена вода, а после ги прецеждаме добре и ги разбъркваме хубаво с яйцата и сметаната. Задушаваме чесъна и лука, а после добавяме към тях каймата и разбъркваме чевръсто, докато стане на трохи.



Прибяваме доматите от буркана, но без течността и подправките. Задушаваме ги за още около десетина минути и ги махаме от котлона.

Взимаме една форма за кекс и на дъното й се изсипват половината от спагетите. Отгоре поставяме плънката и я покриваме с втората половина от спагетите.

Вкарваме тази вкусотия да се запече във фурната, която е предварително загрята. Печем, докато спагетите порозовеят. После ги вадим от фурната и оставяме да се охладят за няколко минути, след което ги обръщаме в подходяща за целта чиния.

Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и по наше желание можем да украсим с каквото си поискаме. Чудни стават тези спагети-кекс Болонезе, а са и доста различни от обикновените спагети, които сме свикнали да хапваме.

Пожелаваме да ви е много вкусно на всички и до новите ни срещи с апетитните вкусотии!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Защо да го порачам от тук като във всеки магазин плод зеленчук го продават.

  2. И аз правих такава „лазаня“, но вместо спагети реших да ползвам спираловидни макарони.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.