Ген. Боцев награди старши сержант Цвятко Делков, който спаси жена

0
308

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев днес връчи награда на старши сержант Цвятко Делков от 61-ва Стрямска механизирана бригада

Ген. Боцев връчи награда на старши сержант Цвятко Делков за проявен героизъм в мирно време

Ген. Боцев коментира, че постъпката на старши сержант Делков е изключително достойна и е героизъм, проявен в мирно време.

За тази постъпка трябва да знаят всички българи. Българският военнослужещ не става само за гасене на пожари или когато има нужда. А винаги може да се разчита на него във всяка една ситуация.

След като получи наградата, старши сержант Цвятко Делков направи следния коментар. Той сподели, че не се чувства герой. Това е една нормална постъпка. Без значение дали човек е от системата на отбраната, под пагон или обикновен гражданин, трябва да се борим с престъпността.

Не пропускайте и видеото долу. На него е документиран вълнуващият момент на награждаването.



Да си припомним какво точно беше извършил достойният старши сержант Цвятко Делков.

На 9 август 2019 г. в центъра на Карлово мъже от ромски произход нападнали възрастна беззащитна жена. Откраднали чантата й. В нея били личната карта, портмонето и други лични вещи.

Старши сержант Цвятко Делков бил наблизо. Реагирал смело и адекватно. Успял да догони крадците. Те направили опит да се избавят от неговата схватка, но той се оказал силен и ловък. Задържал ги, докато пристигне патрул на полицията, който ги отвел в РУ на МВР.

Възрастната жена се изплашила от случилото се. Човек вече не може да бъде спокоен дори през деня в центъра на населените места. Но след като си получила чантата, жената се успокоила. Благодарение на  старши сержант Цвятко Делков личната карта и парите й били спасени.

Тренираният военнослужещ знае какво и как да направи в кризисни ситуации. Той притежава сила, смелост и рефлекси. Армията наистина формира достойни хора със силни характери и с добри сърца.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.