Тази нощ Господ сбъдва всички желания преди великия празник утре

0
1256

В нощта на 13 срещу 14 септември Господ сбъдва човешките желания и мечти. Честит Имен Ден на всички прекрасни именници!

Господ сбъдва всички желания тази нощ

Според църковния календар на БПЦ, на 14 септември отдаваме почит към Кръста Господен. На него Иисус Христос не просто беше разпънат, а чрез този Кръст той успя да изкупи човешките грехове и да надвие смъртта.

Както разбираме от Светото писание и от житията на светиите, няколко века след драмата на Иисус Христос на Голгота, неговият Кръст отново се появява на белия свят, за да донесе здраве и късмет на вярващите.

Заслугата за това е изцяло на Света Елена (21 май).

Света Елена е майката на Свети Константин (и него почитаме на 21 май).След като победил със силата на кръста и наложил християнството в цялата римска империя, Свети Константин основал град Константинопол (Цариград – Истанбул). След това изпратил своята майка в Йерусалим, за да издигне църква в знак на признателност към Спасителя.

Докато копаели основите за храма, работниците открили 3 огромни дървени кръста.

krast
На Кръстовден почитаме Кръста Господен, чрез който Иисус Христос стана наш Спасител

Заедно с висшите духовници от Йерусалим Света Елена си дала сметка, че на единия от тези дървени кръстове Иисус Христос  е бил разпънат. Но кой?

Докато се чудели как да разберат кой е истинският кръст, по Божията промисъл  по пътя се задала траурна процесия.

Решили да направят един експеримент. Започнали да допират кръстовете един по един до тялото на мъртвеца.

Когато допрели третия кръст, мъртвият се събудил. Вече нямало никакво съмнение, че Кръстът от Голгота е оцелял и върши чудеса.

Светият Кръст бил нарязан на парчета, за да може повече вярващи да се докоснат до неговата безкрайна сила.

Света Елена отнесла в Константинопол парче от Свети Кръст. Дала на своя син Свети Константин.

Частица от Светия кръст е заровена някъде на Кръстова гора. Тя зарежда това свято място с огромна лечебна сила, която в миналото лично сестрата на цар Борис Трети изпитала.

Болната от епилепсия княгиня Евдокия не могла да намери лек за своята болест. По препоръка на Учителя Петър Дънов, тя стояла на Кръстова гора и се излекувала от коварната болест.

В знак на признателност цар Борис Трети и неговият приятел подполковник Величков поръчали да бъде изработен метален кръст, който занесли на Кръстова гора.

Кръстът бил откраднат от няколко души. След като започнали да измират един по един, последният осъзнал, че причината не е случайна. Тайно върнал Кръста на Кръстова гора.

Днес този кръст се намира в храма. А горе на върха е монтиран още по-голям и внушителен кръст, на който вярващите се молят за здраве.

Повече научете ТУК.

На Кръстовден вярващите спазват строг пост. Не вършат домакинска работа, за да укрепят своята вяра. И да засвидетелстват своята почит към Бог Отец, Бог Син и Светия дух, чието ярко проявление е свързано и с Кръста Господен.

Чудеса могат да се случат не само на вярващите, които ще прекарат цялата нощ на Кръстова гора в молитви, а на всеки вярващ, без значение къде се намира.

Нощта срещу Кръстовден е свята! Хората от стари времена са били убедени, че Господ чува много по-ясно техните молитви и молби, затова сбъдва и техните желания.

Имен ден празнуват Кръстьо, Кръстан, Кръстил, Кръстана, Кръстина; Кръсти, Кръстила,  Кръстилена, Кръстена; Къна, Кънчо, Криси, Крисия, Кристина; Кристияна, Кристиана, Кристиян, Кристиан, Ставри.

Не пропускайте да отидете на църква на 14 септември, за да се поклоните на кръста и да се помолите най-вече за здраве!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.