Най-вкусната пъстърва с домати и босилек на фурна

0
409

Това е наистина най-вкусната пъстърва с домати и босилек, която сме яли

пъстърва с домати и босилек
Бърза, лесна и страшно вкусна е тази пъстърва с домати и босилек

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусна пъстърва с домати и босилек, която си правим на фурна. Никаква трудност не представлява, особено като си купите почистено филе.

Сигурни сме, че ще останете много доволни от нея и ви съветваме да я поднесете и на гостите си, за да ги смаете с кулинарните си идеи. Басираме се, че ще ви питат за рецептата.

Трябват ни две филета от пъстърва, два домата, една шепа босилек, две лъжици зехтин, четири щипки млян черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сложим всяко от филетата пъстърва върху по-голямо парче пергаментова хартия или алуминиево фолио. Подправяме си ги после с черен пипер и сол на вкус.



Отгоре върху всяко филе си нареждаме нарязаните на кръгчета парчета домати и слагаме листенца от пресния босилек. Отново посоляваме със сол на вкус върху тях.

Заливаме си със зехтин рибите и ги завиваме хубаво с фолиото – така, че да се получат джобчета. Тези джобчета си ги прехвърляме в една тавичка и ги пъхаме да се пекат във фурната.

Печем ги на температура от 190 градуса за около 12-15 минутки. После ги изваждаме и ги сервираме на трапезата като ги поръсваме отново леко с пресен босилек.

Съветваме ви да ги полеете и със сосчето, което е останало в джобчетата при печенето. То ще ги направи още по-вкусни и сочни, а домочадието или гостите ви ще си оближат пръстите.

Лесно, бързо и страшно апетитно става това ястие с пъстърва, доматки и босилек. Всеки, който го е опитал, е останал очарован и ни е искал рецептата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.