Няколко основателни причини да пиете медена вода и как да я приготвите правилно (II част)

0
926

Несъмнено ще се превърне във ваш верен съюзник

медена вода
Несъмнено ще се превърне във ваш верен съюзник

Ако не сте наясно с ползите от приема на вълшебната медена вода, е време да поправите тази грешка.

В следващите редове ще ви запознаем с няколко основателни причини, които със сигурност ще ви накарат да започнете да приемате медена вода още от утре.

В продължение на векове тя е била използвана както с лечебна цел, така и в козметиката.

Ето за какво помага вълшебната медена вода:



Заместител на кафето
Медът в съчетание с топла вода, е вълшебен еликсир за енергия. Освен това този микс може успешно да замести кафето. Всеки от вас, който поради някаква причина не бива да пие кафе, може спокойно да приема по чаша топла вода с мед.
Погледнете на тялото си като на домашно растение, чиито листа изсветляват поради липса на вода. Редица проучвания сочат, че дори лека дехидратация на организма може да ви направи лениви, мързеливи и вечно уморени.

Колкото и да е полезна медената вода, не трябва да прекалявате с приема й

Ако обаче към водата добавите и мед, ще помогнете много повече на организма си. Разбира се тук далеч не става въпрос да приемате цял ден медена вода. Достатъчно е сутрин да пиете по една чаша от този еликсир, но на гладно. Следващият път, когато усетите, че нямате енергия, приемете чаша медена вода и ще видите, че не след дълго нещата ще се променят към по-добро.

Изхвърля токсините
Съчетанието на мед и вода е отлично средство за изхвърлянето на токсините от организма. Ако към тази комбинация добавите и лимон, ще увеличите многократно ползите. Имайте предвид, че лимонът притежава леки диуретични свойства. Това означава, че той ще се погрижи и за здравето на пикочните ви пътища. Не на последно място той стимулира и функцията на черния дроб, което също до известна степен допринася за детоксикацията.

Метеоризъм
Ако страдате от подуване на корема и образуване на газове, чаша медена вода е вашето решение на проблема. Медът ще ви помогне веднага да неутрализирате газовете.

Приготвяне на медена вода
Смесете 1 ч.л. суров пчелен мед с чаша леко топла вода. Тази смес се абсорбира бързо от организма.

Как се приема правилно медената вода?
Много е важно да започнете деня си с чаша вода с мед. След това можете да пиете от нея по всяко време като разбира се не прекалявате. Не забравяйте, че тази напитка не замества водата. Това означава, че задължително трябва да приемате нужното количество вода на ден, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.