Няколко основателни причини да пиете медена вода и как да я приготвите правилно (I част)

0
936

Комбинацията от вода и мед може да ви бъде от огромна полза

Вероятно малцина от вас са наясно със здравословните ползи от приема на медена вода.

В следващите редове ще ви разкрием няколко основателни причини, които вероятно ще ви накарат да започнете да приемате медена вода още от утре.

Тя се използва в продължение на векове, както с лечебна цел, така и в козметиката.

Ето за какво помага вълшебната медена вода:



Отслабване
Комбинацията от вода и мед може да ви бъде от огромна полза в борбата с наднорменото тегло. Медът е естествена захар и здравословен източник на калории. Приемът на медена вода ще потисне желанието ви за прием на сладки и вредни храни, както и на захарни напитки. Това разбира се на свой ред ще ви помогне да редуцирате приема на нездравословни калории, което несъмнено ще се отрази върху теглото ви.

Медената вода е истински еликсир

Прочистване на червата
Ежедневният прием на чаша топла вода с мед сутрин на гладно, е отлично средство за прочистване на червата. Антисептичните свойства на меда ще ви помогнат да се избавите от киселините като същевременно ще увеличи производството на чревна слуз. Освен това ще подпомогне овлажняването на дебелото черво и може да ви бъде от полза в борбата с неприятния запек. Това също до известна степен ще допринесе за намаляване на наднорменото тегло.

Имунна система
Съдържащите се в меда полезни вещества подсилват имунната система. Суровият пчелен мед е пълен с ензими, витамини и минерали, които са отлично средство за защита срещу бактерии. Редица проучвания, проведени в Обединеното кралство сочат, че медът от манука е антиоксидант, подпомагащ борбата със свободните радикали, които увреждат организма и кожата.

Алергии
Редовната консумация на пчелен мед, който се произвежда в региона, в който живеете, ще ви помогне да се преборите с алергиите. Той ще помогне на организма ви да свикне с цветния прашец във вашия регион. На свой ред това ще намали до известна степен чувствителността ви към различните алергии, породени от околната среда.

Кашлица и болки в гърлото
Предвид, че времето започна да захладнява и вече сме във владението на есента, а след нея следва зимата, която носи редица вируси, е добре да знаете, че медената вода е отлично средство за лечение на кашлица и болки в гърлото. Медът не само до известна степен се явява като защитник на гърлото, а и облекчава кашлицата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.