Ще ахнете: Уникален японски сладкиш само с 3 съставки (топи се в устата)

0
563

Този японски сладкиш се прави наистина само с три продукта и е уникален

японски сладкиш
Този японски сладкиш е наистина уникален, евтин е и се получава превъзходно всеки път

Предлагаме ви рецептата за нещо съвършено и страшно вкусно.

А именно японски сладкиш, който се топи в устата, а се прави само и единствено от… три съставки.

Да, правилно прочетохте – три продукта. Лесно, икономично и удивително вкусно.

Трябват ни три яйца, 120 грама крема сирене, но обезсолено и 120 грама бял шоколад. Ако нямате бял шоколад, или не обичате, може да го замените с нормален.



Първо разделяме белтъците от жълтъците на яйцата и с миксера разбиваме на сняг белтъците. Оставяме ги за малко в хладилника, а фурната включваме на 170 градуса. Шоколадът разчупваме на парчета и го разтапяме на водна баня или на пара.

Изчакваме да се охлади малко, след което го разбъркваме добре със сиренето крема. После прибавяме към тях жълтъците и отново добре разбъркваме, за да се получи единна хомогенна смес. Чак накрая слагаме и белтъците, които сме разбили на сняг.

Цялата тази смес изсипваме в тавичка, чиито диаметър е около 15-ина сантиметра. Като изсипем сместта, няколко пъти я разтърсваме надолу-нагоре, за да не се напука сладкиша ни и да излезе излишния въздух.

Тази тавичка поставяме в по-голяма тава, в която сипваме вода и печем японския сладкиш на 170 градуса във фурната. Необходими са му около 15-20 минути, за да стане готов.

После го оставете да се охлади добре и поръсете отгоре с пудра захар. Гарантираме, че ще си подсладите душичката по мерак.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.