Ето как се прави оригиналното италианско песто (много лесно и страшно вкусно)

0
7597

Това оригинално италианско песто става невероятно ароматно и вкусно

песто
Така се прави оригиналното италианско песто, лесно и вкусно

Предлагаме ви рецептата за истинско традиционно италианско песто.

Песто, което лесно и бързо може да си направите у дома и бъдете сигурни, че ще стане в пъти по-вкусно от купешкото. Което, отгоре на всичко, струва и луди пари за грамажа му.

Нашето оригинално домашно песто излиза в пъти по на сметка и не съдържа никакви вредни оцветители, консерванти и прочие отровни химии.

Трябват ни 150 грама босилек, 50 грама пармезан, 30 грама сирене чедър, 50 грама кедрови ядки, 100 грама зехтин, две скилидки чесън и щипка сол. Всички тези продукти се продават във всички големи хранителни вериги.



И така, започваме да приготвяме нашето песто като първо измиваме босилековите листа и ги подсушаваме на домакинска хартия.

Счукваме скилидките чесън и после постепенно добавяме към тях листата от босилека като продължаваме да стриваме.

На загрят до средна температура котлон пускаме в тиган кедровите ядки, за да се позапържат едва за 3-4 минути, но не добавяме към тях мазнина.

След като сме стрили добре всичкия босилек и чесъна, добавяме кедровите ядки към тях и също стриваме.

След това в хаванчето прибавяме и сирената, които предварително сме настъргали на ренде. Поръсваме със сол и отново упорито мачкайте всичко, докато се получи единна и изцяло хомогенна зелена смес.

При постоянно бъркане добавяме зехтина на тънка струйка, а накрая изсипваме пестото в стъклен буркан и го затваряме добре.

Съхранява се в хладилник, а вкусът му е просто неустоим. Сами ще се убедите с колко много ястия ще го ползвате и пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.