Най-крехкото и сочно руло от свинско с картофи (пръстите да си оближеш)

0
874

Това руло от свинско с картофи става не само вкусно, но и удивително крехко и сочно

Предлагаме ви една любима рецепта за не само страшно вкусно, но и наистина сочно и крехко руло от свинско месо с картофи към него. Ако пък отстрани му сложите и гъби, играта заспива – макар че в самата рецепта гъбите ги няма. При нас обаче са допълнение и то страхотно.

Трябват ни четири свински шницела, две сладки червени чушки, шепа копър и магданоз, четири стръка пера от зелен лук, една скилидка чесън, една чаша телешки бульон, чаша и половина бяло вино, сол и черен пипер на вкус.

свинско
Чудно крехко свинско руло с картофки

Първо начукваме леко месото, а чушките и зелените подправки ги пасираме до еднородна смес и ги овкусяваме с черен пипер и солта. После разстиламе месото и във всеки един от шницелите поставяме от получената плънка. Навиваме хубаво на руло и завързваме с конец, за да не се разпада.

Рулата ги пържим в предваритерно загрятата мазнина и след това ги преместваме във форма за печене. Когато са вече в нея, ги заливаме с бульона и с виното, а после ги слагаме да се пекат във фурната за около 30 минути на 180 градуса температура.



Когато изключим фурната трябва да ги оставим да престоят в нея за още около един час, така стават на сто процента крехки и вкусни. През това време обелваме и нарязваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода за около двадесет минути.

Поръсваме с черния пипер после и ги сервираме като чудна гарнитура към свинското месо. Да знаете, че тези рула от свинско с картофи стават удивителни и се топят в устата.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.