Така се правят чудно вкусни тиквени сармички (много лесна рецепта)

0
301

Тези тиквени сармички се топят в устата и са страшна вкусотия

Предлагаме ви една чудна рецепта за тиквени сармички, които стават много вкусни и се майсторят повече от лесно. Идеални са за леко разпускане след обилното хранене по празниците.

Трябват ни четири тиквички, една връзка пресен лук, две лъжици олио, една чашка ориз, една лъжичка доматено пюре, лозови листа, черен пипер, магданоз, сол на вкус.

сармички
Тиквени сармички се правят лесно и са страшно вкусни

Първо настъргваме тиквичките и ги особяваме, а после ги отцеждаме и ги запържваме в олиото, заедно с лука, който сме нарязали на ситно.

Добавяме ориза, черния пипер, магданоза, солта и размитото доматено пюре като с тази смес започваме да правим сармичките от лозовите листа. Последните предварително сме попарили във вряла вода.



Накрая подреждаме сармичките в тенджера, поливаме ги с олиото, а отгоре ги притискаме с чиния, за да не се развалят при готвенето. Покриваме ги догоре с гореща вода и ги варим на слаб огън, докато станат съвсем крехки и готови за ядене.

Изпробвайте я тази рецепта за тиквени сармички, защото се получава наистина много вкусна. И изобщо да не ви тревожи фактът, че в тях няма месо и са постни. Дори двойно по-вкусни стават, отколкото ако има кайма.

А и за след обилното хранене по празниците, са си направо леки и разтоварващи. Сами ще видите, че ще ви станат любими на цялото семейство.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.