Това са сигналите, с които организмът ви алармира, че имате понижен имунитет

0
453

Обърнете сериозно внимание на всички тези признаци

 

имунитет
Обърнете сериозно внимание на всички тези признаци

Предвид, че зимата наближава, а това е времето, в което повечето от нас попадат в плен на вируси и настинки, може би е време да поговорим за имунитета.

В този материал ще ви запознаем с ясните признаци, издаващи, че страдате от понижен имунитет. Ако и вие се сред хората, които по това време на годината биват измъчвани от болки в гърлото и запушен нос, то несъмнено сте с понижен имунитет.

Хроничният тонзилит или фаренгит, както и честите хреми издават, че активността на имунната ви система е значително понижена.
Обикновено пациентите се обръщат към имунолозите със следните оплаквания:
силни болки в гърлото;
неприятно усещане (драскане) по време на преглъщане;
трудно дишане

И не на последно място трябва да отбележим, че всички признаци, изброени по-горе, биват придружени с общо неразположение, което сякаш е най-неприятната част от болестта. Освен това не трябва да пренебрегваме и факта, че обикновено всичко това се случва, когато имунитетът ви е значително понижен.



Разбира се има ясни граници, които показват, че страдате от понижен имунитет. Първата от тях е общата слабост, която далеч не е свързана с физически натоварвания. Тук говорим за онези случаи, в които още със събуждането сутрин се усещате отпаднали, нямате сили и сякаш не сте се наспали добре. Едва към свечеряване започвате да се чувствате малко по-добре и на следващия ден всичко това се повтаря отново.

Не подценявайте нито един от тях

Вторият признак, който трябва да насочи вниманието ви към имунитета, е леко повишената температура (субфубрилна) – между 37.2 и 34.4 градуса.
Тя може да се повишава между 10 и 11 ч., а вечер да спада или пък да се покачи след полунощ и да остане висока през нощта. В такива случаи разбира се ще се появи и безсънието или тревожните сънища.

Разбира се третият признак за понижен имунитет, е най-тривиалният – често попадате под ударите на различни вируси и настинки. Почти постоянно сте полуболни, хващате настинки, боледувате от вирусни инфекции, а херпесът често се обостря. На фона на всичко това ви притесняват гъбички и възникват различни алергични реакции. Всички тези заболявания се лекуват трудно.

Може би сте забелязали, че ден-два след приема на лекарства всичко е наред, а накрая на терапията болестта сякаш се завръща отново и с пълна сила.
Ако подозирате, че сте с понижен имунитет, е от особена важност да обърнете внимание и на останалите признаци. Един от тези признаци е, че лимфните възли се уголемяват и стават болезнени.

Освен това при дамите често пъти се забелязва ускорена загуба на коса, чупливи нокти, както и болки в ставите или гърба.
Други признаци, алармиращи за понижен имунитет са образуването на папиломи и брадавици, обриви, циреи, храносмилателни разстройства (диария, запек), нарушена координация, забравяне, разсеяност и проблеми с нервната система, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.