Загиналата жена е известен журналист: България изгуби поредния достоен човек

0
1701

Още една трагедия почерни общественото пространство у нас. Издирването на изчезналата жена беше прекратено, защото откриха бездиханното й тяло

Известният журналист от БТА Лили Тодорова е загиналата жена в Рила. Дълбок поклон! Сн: БТА

В продължение на четири дни в Рила спасители, доброволци и полиция издирва жена, която се е изгубила.

Жената казаха е турист с голям опит и затова решила да тръгне сама в неделя в Мальовишкия дял на Рила. В късния следобед връзка с нея не можело да се осъществи, затова спасителите предприели действия.

Заради лошото време спасителите не можаха да докарат хеликоптер, който да се включи в издирването. Лошите метеорологични условия заставиха всички издирващи да прекъсват няколко пъти издирвателните мероприятия.

Днес тялото на жената беше намерено.



Преди малко от БТА пуснаха новина, че жената е журналистът Лили Тодорова.

Лили Тодорова до преди години беше главен редактор на сектор „Вътрешна информация“ в Българската телеграфна агенция. Изключителен професионалист и хуманист, отдаден не 100, а 1000% на своята работа.

След като се пенсионирала, Лили Тодорова се отдала на други занимания. Записала докторантура в Богословския университет. През следващата година трябвало да я завърши. Отделила много време на своето хоби църковнославянско и хорово пеене.

Занимавала се с алкохолици и наркомани като доброволец в стационара в Сухиндол. Работата й с хората в беда давала много добри резултати, споделиха нейни приятели.

Колеги от БТА на обичания журналист днес написаха, любовта към планината отнела живота на Лили. А тялото й било открито не къде да е, а близо до Рилския манастир.

Екипът на ТОПактуално.ком изказва най-искрени съболезнования на всички близки, колеги и приятели на колегата Лили Тодорова!

България изгуби още един достоен човек!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.